A Szépségkirálynő - Kínai győzelem született az idei Miss World versenyen

Cserháti Tamara sajnos nem tudott labdába rúgni a kínai Ordoszban rendezett Miss World 2012 szépségversenyen. Nem túl nagy meglepetésre a házigazdák szépsége kapta a koronát. A legjobb európai a walesi lány lett, aki a második helyen futott be.
Kínai győzelem született az idei Miss World versenyen, a világ legszebbje Jü Venhszia lett. Ő egy walesi és egy ausztrál lányt előzött meg, a magyar Cserháti Tamara azonban az elődöntőbe se jutott be.
1951 óta immár hatvankettedik alkalommal koronáztak meg egy lányt Miss Worldnek. A versenyhez Magyarország 1989-ben csatlakozott, azóta van nálunk is Miss World Hungary szépségverseny, amit idén Cserháti Tamara nyert meg. Mint írtuk, az idei mezőnyben is felbukkantak érdekes figurák, Cserháti jó szereplésében pedig azért is reménykedtünk a kínai kaja iránti rajongása mellett, mert némileg hasonlít a címvédő venezuelai Ivian Sarcosra.
Az idei helyszín elég érdekes választás volt: ugyanis Kína legnagyobb bebukott ingatlanfejlesztésének színtere, Ordosz látta vendégül a csajokat. A felvételek alapján azonban a kínai vendéglátók szokás szerint kitettek magukért: látványos showműsort dobtak össze, rengeteg embert invitáltak be a közönség soraiba és igyekeztek a monumentalitás mentén megrendezni az idei Miss World-döntőt.
Miss World 2012
A nyitóműsorban egy mongol férfi járta el a kardtáncot, majd következett a Performing Talent-díj döntője. Ezt is a kínai lány húzta be. A jótékonysági Beauty With a Purpose nevű díjra az indiai lányt lengették be legesélyesebbnek, ennek megfelelően meg is kapta a díjat. Ő egy hátrányos helyzetűeknek fenntartott iskolát támogatott, ezt díjazta a zsűri.
A díjátadást követte egy kínai énekesnő előadása, amit csak úgy kommenteltek a Miss World hivatalos Twitter-oldalán, hogy "nem kell érteni a nyelvet ahhoz, hogy felkavarja az érzelmeket". Nem is tököltek tovább, ezután kihirdették a 15 lányt, akik bejutottak a következő körbe. Sajnos Cserháti Tamara nem volt köztük, de továbbment többek között az indonéz, a (beatboxoló) fülöp-szigeteki, a walesi, a dél-szudáni (először szerepelt versenyző a fiatal országból) és persze rutinszerűen a kínai, az amerikai és az indiai lány is.
A második rosta után a döntőbe a jamaicai, a dél-szudáni, az indiai, az ausztrál, a brazil, a kínai és a walesi lányok jutottak be. Még lezavartak egy folklórestet, amin minden induló saját országa népviseletébe öltözve parádézott. Végül nem túl nagy meglepetésre a házigazda kínaiak jelöltje nyerte el a koronát, amit a tavalyi győztes Ivian Sarcos tett fel a fejére. A második helyezett a walesi, a harmadik pedig az ausztrál lány lett. A győztesről annyit kell tudni, hogy zenebolond, és az egyetemen is népzenét tanul.
Kiskirálynők
Az említetteken túl több más különdíjat is kiosztottak. Sports and Fitness díjat kapott a legsportosabb, Miss Beach Fashiont pedig a legmenőbb fürdőruhájú lány, de Multimedia-díj is létezik, amit értelmezésünk szerint az okostelefonját legokosabban használó lány kaphatott. Egyes régiók királynőit is megválasztották, ami elég jól megmutatja, hogy melyik régiókban vannak a legjobb nők. Ugyanis míg egész Amerika, Ázsia és Európa önálló kontinensként indul, Ázsiát pedig összevonták Óceániával, addig a karibi térség is saját szépségkirálynőt kap minden évben.
Jövőre délebbre, Indonéziában rendezik a világdöntőt. Ekkor a főváros, Jakarta és Bali szigete ad majd közösen otthont a Miss World 2013-nak.