A Szépségkirálynő 2013 - Megvannak a Szépségkirálynő döntősei

Hétfő délután Herceghalmon kihirdették, ki lesz az a tizenhat lány, aki június huszonkettedikén megmérkőzhet a koronáért a Szépségkirálynő döntőjében. Emellett bejelentették a műsorvezető párost, amiben azért akadt kisebb meglepetés, és kiderült, hogy-hogynem ebben a műsorban is lesznek ezúttal mentorok. Ismét a hotel halljában álltunk, ahol szombaton a lányok ügyeskedtek. Felállították a reklámokat, összehívták a szépségversenyen részt vevő csajokat, megjelent többek között Hajdú Péter, Sarka Kata, Konkoly Ágnes korábbi szépségkirálynő, és Sütő Enikő, minden idők legismertebb magyar modellje.. Mint kiderült, most mentor lesz Rubint Réka és Konkoly Ágnes mellett. Hajdú lépett egyébként először a mikrofonhoz, hogy bejelentse az élő show műsorvezetőit. Tatár Csilla kiválasztásában sok meglepetés nem volt, a férfi műsorvezetőt viszont lecserélték. Hajdú elmondta, hogy az illető zenei karrierje már leáldozóban, műsorvezetőként viszont most fog debütálni. Erre csodák csodája előbukkant Kasza Tibor, akivel kapcsolatban furcsálltuk is, hogy a korábbiakkal ellentétben most nem vesz részt a zsűrizésben.
Elég erősen nyitottak együtt, mert Tatár Csilla az újkori és roppant kínos magyar stand-upos hagyományoktól eltérően egyáltalán nem finomkodott, hanem rögtön ledagadtozta Kaszát, mire a férfi a visszavágásban gúnyosan két lábon járó wikipédiának nevezte a műsorvezetőnőt, mintha Tatár Csilla időnként meglehetősen takarékosan bánna az eszével. Valami ilyesmit játszottak le egyébként, csak kicsivel fifikásabban Jennifer Lawrence-ék is mostanában, azzal a különbséggel, hogy Zach Galifianakis annyit állapított meg a színésznőről, hogy nem is olyan csúnya, mint amilyennek az egyik kollégája nevezte korábban. Ezután gyorsan kiosztották a szalagokat: a Miss Bikiniről és Miss Talentről mi is beszámoltunk, a Miss Beaty Face Kocsis Korinna lett, a Fitt Balace-ot pedig Tímár Brigitta húzta be.
Ezek után kiválasztották a tizenhat végső döntőst. A lányok felsorakoztak a hall egyik oldalában, és egyesével kihívták azokat, akik továbbjutottak. A kiesők közül Nagy Apolkával beszélgettünk, aki a Miss Talenten elég ügyesen énekelt. "Minden lány szeretett volna bejutni a döntőbe, ahogy én is. Picit csalódott vagyok, ez most így alakult, el kell fogadni." Nagy azt mondta, hogy nem szeretne már szépségversenyen indulni, mert más útja van, de a Főiskolák Szépén még rajthoz áll, mert őt választották a legszebbnek a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. És, hogy mi a másik út? Mint említette, az éneklés mindig jelen volt az életében, és ezzel szeretne foglalkozni, legközelebb meg is próbálkozik a Voice-szal. "Világ életemben féltem a csalódástól, de az elmúlt évben nagyon megerősödtem, és elkezdtem hinni magamban." Mivel kialakult a döntő sorrendje, megkérdeztük a mentorként és szervezőként is dolgozó Konkoly Ágnest, hogy mit gondol a mezőnyről. Konkolynak egyébként tavaly sikerült bekerülnie a nemzetközi Miss Universe döntőjébe. "Egyértelmű, hogy az eddigi legerősebb mezőny idén állt össze. A Miss Talent produkciók alatt azt is láthattuk, hogy mennyire tehetségesek is." Megvannak ugyan Konkoly favoritja, de nem szeretné elárulni, hogy ki azok, így őrült diplomatikusan csak annyit mondott, hogy mindenki nagyon gyönyörű. A lányoknak azt tanácsolja, hogy ne hisztizzenek, hogy sok a program és kevés a kaja. Ha királynők szeretnének lenni, akkor viselkedjenek királynőhöz méltó módon, tegyék oda magukat és legyenek fegyelmezettek. A lány modellkarrierjének egyébként hatalmas lökést adott egykor, hogy ilyen jól szerepelt a szépségversenyeken.