A Szépségkirálynő 2013 - Váratlan fordulatok A Szépségkirályő választáson

A tegnapi, TV2-n közvetített szépségkirálynő választást követő nézők több érdekes fordulatnak lehettek tanúi az élő adás alatt. Az este fél 8-tól közvetített műsort ismert hazai énekesek betétdalai színesítették, miközben a legszebb lányok vonultak körülöttük az alaposan kimunkált koreográfiákra, Kasza Tibor műsorvezetőként mindent megtett a sikerért, még briliáns humorát sem szorította háttérbe, Tatár Csilla elegáns estélyije pedig nem sokat takargatott, jól láthatóan megmutatta viselője formás kebleit.
Azonban a csakugyan gyönyörű versenyzők, az ámulatba ejtő ruhák, nagyestélyik, az ízléses sminkek, az alaposan begyakorolt adásmenet ellenére is tartogatott izgalmakat A Szépségkirálynő. Egy verseny, három szépségkirálynői cím
A Hajdú Péter-Sarka Kata páros nevéhez fűződő produkcióban az eredményhirdetést követően szabadultak el az érzelmek, ugyanis – a tavalyi évhez hasonlóan - hivatalosan három szépségkirálynő fejére került a korona. A döntőbe jutott lányok a Miss Intercontinental, Miss Universe Hungary és a Miss World Hungary címért versenyeztek, tehát a régi szép időkben megszokott egy szépségkirálynő és két udvarhölgy felállás helyét átvette a három különböző szépségverseny egybegyúrása, ezzel együtt pedig a három szépségkirálynői cím kihirdetése. Nem vette át a koronát: Kocsis Korinna lemondott a Miss Intercontinental címről
A közel három órás izgalmat záró eredményhirdetés elején Tatár Csilla először a közönségdíj nyertesét hirdette ki. A döntőbe jutott lányok közül telefonon szavazták meg a nézők, kik tartottak a legszebbnek. A győztes a csakugyan gyönyörű Kocsis Korinna lett, aki széles mosollyal és látszólag boldogan sétált végig a kifutón neve hallatán.
Ezt követte a Miss Intercontinental cím bejelentése, ahol szintén a gyönyörű barna lány, Kocsis Korinna nevét jelentette be Tatár Csilla, ám ekkor Korinna nem indult el átvenni a díjat, hanem odaállt a műsorvezetők mellé, és közölte, hogy szeretne lemondani a koronáról az ötös versenyző, Tímár Brigitta javára, aki a negyedik legtöbb szavazatot kapta a zsűritől.
A szokatlan kijelentés kisebb zavart okozott a forgatókönyvben, Tatár Csilla először nem is értette a helyzetet, kijelentette, hogy ilyen eset még nem fordult elő a szépségkirálynő választás történetében, és bár sírva, de kénytelen Korinna elfogadni a koronát, KaszaTibor pedig inkább csendben a háttérben maradt.
A műsorvezetőnő többször megkérte Korinnát, hogy legalább vegye át a koronát és tartsa a kezébe, ha már fel nem teszi a fejére, azonban erre a Miss Intercontinental díj eredeti nyertese nem volt hajlandó, a díjat átadó tavalyi Miss Intercontinentál pedig a koronát szorongatva álldogált egy darabig Kocsis Korinna előtt, majd a kínos helyzetet érzékelve csendesen odébb sétált.
Korinna tegnap 21:34-kor posztolta az események hátterében meghúzódó okokat a Facebook oldalán, melyből változtatás nélkül közlünk részleteket: "Ahogy a Miss Intercontinental címről történő lemondásra vonatkozó döntésemet sem hirtelen és a helyszínen hoztam meg, úgy ezeket a sorokat is még a döntő előtt egy nappal írtam meg, annak tudatában, hogy nem én nyerem a Miss World és Miss Universe Hungary címek egyikét sem.
Az okokról bővebben nem áll módomban információkat megosztani Veletek, mivel jelenleg köt a Magyarország Szépe Kft-vel kötött szerződésem, - annyit szeretnék elmondani, hogy miután a Miss Intercontinental címnél nemzetközileg magasabbra rangsorolt, Miss Earth Hungary címet már 2009-ben elnyertem, legfőbb célom ezzel a lemondással az volt, hogy ne fosszam meg egy általam már átélt nagyszerű élménytől azt a szépségkirálynő-jelölt versenytársamat, aki a zsűri pontszámai alapján utánam következve, a negyedik helyet szerezte meg.
Gratulálok a győzteseknek!"
Hajdú Péter is a Facebookon kommentálta az eseményt
Hajdú Péter nem sokkal ezelőtt, 11 óra körül reagált a tegnapi nap eseményeire a hivatalos Facebook oldalán, ahol többek között alábbiakat írta - a részletet változtatás nélkül közöljük: "Korinna készült erre az akcióra. Előre eldöntötte (ez a Facebook bejegyzésének időpontjából látszik, mert a poszt időpontjában Korinna a színpadon volt), hogy ha nem lesz első akkor "botrányt" csinál; nem fogadja el a koronát." 
Sarka Kata pedig az alábbi posztot tette közzé, szintén hivatalos Facebook oldalán - szintén változatás nélkül közöljük a sorokat: "Jó reggelt mindenkinek! Köszönöm mind a 20 lánynak a kemény és kitartó munkát,amit az elmúlt 2 hétben végigcsináltak! Büszke vagyok a három Királynőre,és arra is,hogy a sors úgy hozta,hogy az kapta a Miss Intercontinental díjat,aki valóban meg is érdemelte! Köszönöm lányok: Szabó Krisztina, Van Den Bosch Sydney, Gábor Ingrid, Szigethy Anett, Rákosi Annamária, Kárpáti Rebeka, Jeney Ivett, Bányai Sára, Ardelleán Laura, Tímár Brigitta, Ollé Henriett, Bartha Zsanett, Czuczai Natália, Reichenbach Edit, Alexa Krisztina,Nagy Apolka, Radnai Eszter, Venczlik Ivett."
Miss Universe Hungary: Kárpáti Rebeka
A Miss Universe Hungary címet Kárpáti Rebeka nyerte, a Barátok köztből jól ismert R. Kárpáti Péter 18 éves lánya. A dráma tagozaton most érettségiző szépség vágya a külföldi utazás, szeret mozogni és érdekli a színészet is, bár idén nem jelentkezett a Színművészeti Egyetemre. A királynői cím elnyerése alaposan meglepte a csodaszép, fiatal lányt, a zsűri által meghozott elismerésre látszott, hogy egyáltalán nem számított. A kékszemű, szőke hajú fiatal lányról eddig keveset hallhattunk, hiába indult már több szépségversenyen – tavaly például a Soltvadkert szépe címet nyerte el -, modellként pedig több külföldi reklámfilmben is szerepelt.
Rebeka kifinomult vonásait szintén színésznő édesanyjától, Kenéz Marianntól örökölte, aki pályája elején számtalan színdarab főszereplőjeként csábító szépasszonyok bőrébe bújt. A csodaszép lány valószínűleg nagy eséllyel képviseli hazánkat a Miss Universe világversenyen.
Miss World Hungary: Rákosi Annamária
A mindenki által leginkább vágyott legfőbb elismerést, a Miss World Hungary címet a Sarah Michelle Gellarre emlékeztető, bájos barna szépség, Rákosi Annamária nyerte el. A 22 éves, molekuláris biológiát hallgató debreceni lány már tavaly is bekerült a döntőbe, azonban elmondása szerint akkor még nem vette elég komolyan a versenyt. Azóta változtatott az életmódján, rendszeresen sportol, elhagyta a köretet és tudatosan készült az idei megmérettetésre.
A cím kihirdetésekor a Kocsis Korinna által okozott kisebb zavar még mindig érzékelhető volt, a finálé erősen bicegett, hiába próbálták a műsorvezetőkkel együtt a győztesek is oldani a helyzetet.
Bár Rákosi Annamária és Kárpáti Rebeka is ügyesen feltalálta magát, a megbeszélt koreográfia szerint a kifutó elejére mentek a koronákkal, érezhető volt, hogy a műsor zárása nem úgy sikerült, ahogy azt valószínűleg többször begyakorolták.
Reméljük, a két csodaszép királynő örömét a tegnapi váratlan helyzet nem csorbítja.
Miss Intercontinental: Tímár Brigitta kapta meg Kocsis Korinna koronáját
A nézők már nem lehettek tanúi a Miss Intercontinental cím átadásának, melyet a zsűri az adás után, a színfalak mögött nyújtott át Tímár Brigittának.
A szépséges lányt végtelenül boldoggá tett a váratlan fordulat, bár, mint nyilatkozatában is említi, nem igazán értette Korinna döntését, azonban a díjnak nagyon örül.