A Szépségkirálynő - Gyönyörű debreceni lányok szálltak harcba a Miss Universe koronájáért

A Debrecen Rádió FM95 arca mellett ismert helyi modellek is beneveztek a rangos szépségversenyre. Vajna Tímea úgy véli, a Miss Universe ma már nem csupán egy verseny, hanem rangos társasági esemény minden évben. A Miss Universe Hungary 2015 győztesét pedig az idén is értékes díjak és remek lehetőségek várják. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a királynő képviselheti majd Magyarországot a Miss Universe világdöntőjén. A döntőt június 6-án rendezik meg Budapesten, az Erkel Színházban. Így aztán érthető, hogy a válogatások már most elkezdődtek. Az első castingot Debrecenben hozták össze a szervezők és már a kezdés utáni percekben kiderült, hogy a cívisvárosi aspiránsok közül simán össze lehetne válogatni egy komoly szépségverseny döntőseit is. A jelentkezőket Vajna Tímea köszöntötte néhány kedves, biztató szóval, majd elárulta, milyen kvalitásokra lesz szükségük azoknak, akik sokra akarják vinni ezen a nagy országos megmérettetésen.
- Arc, test, mozgás, kisugárzás – sorolta a verseny tulajdonosa és főszervezője azokat a szempontokat, amelyekre figyelni fog a zsűri. Vajna Tímea azt is elárulta: fontos változás a tavalyi versenyhez képest, hogy most nem csak Budapesten lehet jelentkezni, hanem vidéken is, ez pedig jelentős könnyebbség azoknak, akik nem a fővárosban élnek. Debrecen mellett Veszprémben és Pécsen is lehetett próbálkozni a két budapesti válogató mellett. Eljött Katus Attila is. A hatszoros aerobik világbajnok, aki manapság leginkább életmód tanácsadóként tevékenykedik, már szinte hazajár Debrecenbe, hiszen tavaly és tavalyelőtt is zsűrielnökként működött közre a Miss Hajdú-Bihar szépségversenyen, s elmondta: ha ideje engedi és újra meghívják, örömmel jön megint. De most a Miss Universe jelent számára feladatot. Nem csak zsűritag vagyok a versenyen, hanem támogató is – mondta el érdeklődésünkre. – Sőt a felkészítés során szakmai támogatást, edzéstervet nyújtok a lányoknak, majd a királynő felkészítése a világversenyre is feladatom lesz. Jó, színvonalas verseny volt a tavalyi, de most úgy érzem, felülmúlhatjuk majd azt. Debrecenbe pedig tényleg mindig örömmel jövök, mert errefelé különösen szép lányok „teremnek”… A jelentkezők között sok ismerős arcot fel lehetett fedezni. Például Bendly Barbaráét, akit már sok szépségversenyen bizonyított és a debreceniek jól ismerhetik buszokról, villamosokról is – tekintettel arra, hogy a gyönyörű szőke hölgy a Debrecen Rádió FM95 arca. Nem is okozott gondot számára ez a megmérettetés (sem).
Nekivágott a versenynek Ludman Emese is. Az egykori kézilabdás lány amellett, hogy annak idején második volt az első Miss Hajdú-Biharon, tavaly ugyanennek a nagy vetélkedésnek a végső, tízes döntőjéig jutott. Nem csoda, hogy a szervezők most is nagy örömmel fedezték fel az indulók között. Zákány Vivi szintén nagyon jó benyomást hagyott az ítészekben. Ez nem is csoda, hiszen már jelentős gyakorlatot szerzett a kifutók világában. Amúgy az első Miss Hajdú-Bihar győztes triója hiánytalanul megjelent a Miss Universe debreceni válogatásán. A királynő, Simon Kitti csak kísérőnek érkezett és nem hagyta magát rábeszélni a versenyzésre, pedig a szervezők igencsak kapacitálták. Ludman Emese azonban megméretkezni jött, miként az egykori „bronzérmes” Szegedi Kitti is. Szintén kísérőnek jött, de Simon Kittivel ellentétben engedett a csábító szavaknak Magyar Laura. A különleges szépségű lány így nekivágott élete első szépségversenyének. Az előválogatók sora május 2-án zárul. Ezekből és az online regisztrációból összesen százan jutnak az elődöntőbe. A középdöntőbe ötvenen, a döntőbe pedig tizenhatan kerülhetnek be. A június 6-i finálén, Budapesten, az Erkel Színházban dől el, ki viselheti egy esztendeig a Miss Universe Hungary büszke címét.