A Szépségkirálynő - A verseny

A Miss Universe a világ egyik legnagyobb, legrangosabb és legnézettebb szépségversenye. A verseny szülőhazája az Amerikai Egyesült Államok. Először 1952-ben rendezték meg a kaliforniai Long Beach-en, a verseny évről évre egyre népszerűbb lett és 8 év után átkerült Miami Beach-re. 1972-től színes és káprázatos showműsor keretében rendezik meg a világ különböző helyein, melyet a világ tv társaságai közvetítenek. Mára közel 90 ország versenyzői vesznek részt a megmérettetésen. Magyarországon 1992-ben tartották meg először. A Miss Universe verseny jogtulajdonosa Donald Trump. 2014-ben a Miss Universe Hungary új tulajdonos-producer cég kezébe került. Vajna Tímea és Andrew G. Vajna számos újítást végrehajtva a hazai szépségverseny-ipar új standardjait állítja fel és igényes, nemzetközi szintre emeli a műfajt.
Célunk, hogy újszerű eszközökkel tegyük érdekessé a versenyt és modern keretbe helyezzük a magyar lányok szépségét. A MUH nem csupán egy verseny, hanem egy rangos társasági esemény lesz minden évben, mely az eddigi évektől eltérő módon a magyar média teljes spektrumát bevonva építi a márkát. A Miss Universe Hungary 2015 győztese nagyszerű díjakat és lehetőségeket nyer, valamint Ő képviselheti majd Magyarországot a Miss Universe világdöntőjén.
Jótékonyság: A Miss Universe szépségkirálynők beutazzák a világot és népszerűségüket és a rájuk irányuló figyelmet különböző jótékonysági célra használják.