Pörgés és szívatás A Szépségkirálynő castingján

A Szépségkirálynő casting
Két napig tartott a Szépségkirálynő válogatása, amire több száz lányt hívtak meg, és ahol a folyamatosan alázó Kasza Tibi a csúnya lányokkal ijesztgette Schobert Norbit. Alig bírtuk kapkodni a fejünket, hogy követni tudjuk az eseményeket. Rengeteg fenék és mell várja a galériában a Velvet olvasóit.
Hihetetlen pörgésre érkeztünk az Eiffel téren található egyik étterembe, ahol a Szépségkirálynő című műsorra gyűjtötték a versenyzőket, amit állítólag Hajdú Péter szerzett meg kemény munkával nemrég a TV2-nek. Ahogy a helyszínen megtudtuk, összesen körülbelül 2000 lány jelentkezett az idei szépségversenyre, aminek valamivel több, mint az egyharmadát, azaz nagyjából 800 lányt hívtak el a kétnapos castingra, amit vasárnap és hétfőn tartottak. A lányok csak úgy léphettek be, ha felmutatták az egyik biztonsági őrnek, hogy igenis van náluk toll. A biztonsági őr boldogan lubickolt az aktuális munkában.

Tudjátok mit?

Mintha futószalagon érkeztek volna a lányok. Az étterem mindkét ajtajánál sorban álltak, a klub részben regisztrálták őket, ahol ezért ezer forintot kellett befizetniük, jelentkezési lapot kellett kitölteniük, aztán egy elkerített apró szobában át kellett öltözniük fürdőruhába. A klub részen úgynevezett száraz próbát tartottak, aztán ott együtt fotózták is a lányokat. "Ne integessetek, a hátsó sorban se integessen senki" – utasította a csajokat az egyik szervező. "Akkor tudjátok mit, guggoljatok le. Komolyan" – magyarázta a lányoknak, akik közül néhánynak még mindig a magasban maradt a keze. "Durva, hogy ingyen hülyét lehet csinálni az emberekből" – súgta valaki a közeli pultnál.
Az étterem bár részében állították fel a kifutót, ami mellett ült a zsűri, többek között Schobert Norbi, Hajdú Péter, Kasza Tibor, Makány Márta, és a válogató vége felé megérkezett Andy Vajna, a Nemzeti Filmipar Megújításáért Felelős Kormánybiztos is.
"Nagyon jó, mint testépítő" – jellemezte az egyik indulót Kasza. "Állj meg egy picit, mosolyogjál a Norbira" – mondta megint ő, mire Schobert Norbi megjegyezte, hogy ne bántsa állandóan őt. A helyzet ugyanis az, hogy a kevésbé vonzó jelentkezőket mindig megállította Kasza Tibor egy pillanatra, és megkérte őket, hogy mosolyogjanak a fitnessgurura. "Voltak itt izmos lányok is, de nem jelöltem meg őket, tehát nem ezt nézem" – tette hozzá egyébként Schobert a Velvetnek.
A kifutóhoz egy apró résen keresztül lehetett bejutni, ami előtt Hajdú-Sarka Kata készíti fel a lányokat. "Megáll, még egyszer rámosolygott a zsűrire, tök jól csinálta" – magyarázta éppen az egyik csapatnak. "A szemben lévő kamerába kell mosolyogni. Kasza Tibi a legkritikusabb. Mindenkinek tudnia kell, hogy melyik a legelőnyösebb oldala" – tanítja ötpercben a versenyzőket. "Nem tartja ki a pózt" – szakértett bele az egyik lány. A többiek összerezzentek. A rövid folyosón Hajdú-Sarka Kata fel-alá járkált, hogy áthozza a frissen betanított lányokat a klubhelyiségből a bárhoz, ahol a kifutó van. Futtában mindig megjegyezte, hogy éppen ki a kedvence az adott bolyból.

A legjobb, ha magamat adom

"Áprilisban töltöttem be a tizenhetet. Korainak éreztem még, hogy elinduljak ezen a verseny, de édesanyám biztatott, mert nekem régi álmom, hogy ezen elinduljak" – mondta a Szépségkirálynő-fanatikus Horváth Bianka a Velvetnek. "Öt-hat éve figyelem a versenyt, hogy kik vannak, hogy mit csináltak. Édesanyám mondta, hogy próbáljam meg, nem veszthetek vele semmit" – tette hozzá. Mint mondta, már kilenc éves kora óta modellkedik, három hónapot még Kínában is eltöltött, úgyhogy valamennyire rutinosnak nevezheti magát. Szerinte a legfontosabb a természetesség. "Nem készültem, mert az a legjobb, ha magamat adom."
"Szerettem volna egy ilyen fotós, modelles karriert, megláttam tévében a verseny reklámját, és gondoltam miért ne tegyek egy próbát" – osztotta meg a Velvettel a huszonegy éves Gucsi Erika, aki szerint sok a szép lány. "Nagyon jól esne, ha holnapra visszahívnának, de annyi a gyönyörű lány, és ki tudja, hogy milyenek a zsűri elvárásai" – folytatta kicsit szerényebben. "Mindenki teljesen nyugodt és magabiztos" – felelte ezzel szemben a húsz éves Berki Bernadett, aki az egész, kifutóra várakozó csoport nevében egyedül beszélt. "Van annyi magabiztosságom, hogy elinduljak egy ilyen versenyen" – tette hozzá, majd elmondta, hogy hol szeretne továbbtanulni, de ez annyira nem érdekelt minket. Nem is kérdeztük.

Továbbjutás fejben és papíron

A tizenkilenc éves Tóth Szilvia végül megosztotta velünk, hogy nem csak a külsőről szól egy szépségverseny. "Ha most továbbjutunk, akkor meg tudjuk mutatni a bensőnket is. Hogy mennyire intelligensek, mennyire ambiciózusak, vagy mennyire érdekeltek vagyunk a dolgokban." Aztán elmondta, hogy mindenképpen szeretne a szakmában dolgozni, és szeretne megélni a szépségéből.
A lányokról egyébként általában kiderült, hogy egy tízfős csapatban legalább hárman indultak már valamilyen szépségversenyen. Találkoztunk Fonyód szépével, a kalocsai szépségverseny második helyezettjével, és rengetegen indultak már Miss Hungaryn vagy Pearl of Danube-on. Azt, hogy kik jutottak tovább, egyelőre nem lehetett tudni. Elvileg azok, akiknek a rajtszáma legalább négy zsűritagnál szerepelt, és ahogy láttuk, ők egyáltalán nem vitték túlzásba a jegyzetelést.