Gazdag közel-keletieknek küldtek lányokat

Modelleket és szépségversenyek részvevőit vették rá, hogy prostituáltként dolgozzanak az Egyesült Arab Emírségekben, Marokkóban, Libanonban, a Seychelle-szigeteken és Egyiptomban.
Kerítés megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe három magyar állampolgárt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai. Az NNI közleménye szerint a gyanúsítottak - Sz. Vivien és két társa - 2009-től lányokat közvetítettek ki az Egyesült Arab Emírségekbe, Marokkóba, Libanonba, a Seychelle-szigetekre, Egyiptomba, valamint több európai országba, hogy ott a megrendelőknek szexuális szolgáltatást nyújtsanak.
A gyanú szerint a szervezők sok pénz és férfimagazinok címlapfotózási ígéretével érték el, hogy a zömmel 18-25 év közötti lányok - köztük modellek és szépségversenyek résztvevői - vállalják a prostitúciós munkát. Napi ezer dollár és 1100 euró közötti összeget kaptak, ebből a szervezők 20 százalék jutalékot kértek.
A hálózat elfogott, Magyarországon élő tagjainak, K. Zoltánnak és P. Szilviának a szervezői munkáját az Egyesült Arab Emírségekben élő társuk, Sz. Vivien koordinálta, így egymással egyeztetve, a pillanatnyi külföldi igényeknek megfelelően határozták meg a prostituáltak körét és utazási időpontját, intézték a repülőjegy-vásárlásokat, a vízumok beszerzését - olvasható a közleményben.
Az ügyfélkör szinte kizárólag a közel-keleti térség gazdag méltóságainak köréből kerül ki, többnyire az e-mailben Sz. Viviennek kijuttatott portfóliós anyagokból választhatták ki és rendelhették meg a szexuális szolgáltatásra a nekik tetsző prostituáltakat - közölte az NNI.
Az ügyben illetékes bíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását  - tették hozzá.