A szépségkirálynő közönségdíjasa Weisz Fanni példakép szeretne lenni

A siket modell - szépségkirálynő, aki a Miss Intercontinental címet kapta a magyar közönségtől, tudatosan dolgozik azért, hogy példakép legyen. Jó úton halad efelé.
Weisz Fannival, akit csütörtök éjjel a Szépségkirálynő című műsor nézői közönségkedvencnek szavaztak meg. A születése óta siket lány tizenöt éves kora óta indul szépségversenyeken, tudatosan építve karrierjét. Kolléganőinél, kortársainál kicsit több a motivációja: nemcsak foglalkoztatott modell, hanem példakép is szeretne lenni, és keményen dolgozik ezért. Számos fotózáson van túl, pózolt például a Marie Claire -nek, és a Megasztárban is szerepelt – Rúzsa Magdival állt a színpadon, mert jelénekléssel is foglalkozik.
Most, hogy újabb koronát kaptál, mit gondolsz, hogyan alakul a jövőd?
Megvannak a kötelezettségeim, így a spanyolországi döntő is. A pontos menetrendet még nem tudom. Nagyon szeretnék fotózással, modellkedéssel, talán még divatbemutatókkal is foglalkozni, mindenképpen ez a jövőm. A fotózás az egyik álmom, a másik az alapítvány.
Saját alapítvány?
Nagyon szeretném. A Baba-Mama Kapcsolat Alapítvány olyan családokért dolgozna, amelyekben a halló szülőknek siket gyermeke születik. A cél, hogy erősödjön köztük a kapcsolat, úgy, hogy a szülőket jelnyelvre tanítják, így jobban meg tudják egymást érteni. Ismerem ezt az élethelyzetet, nálunk is ez volt, így nőttem fel.
Az általad adott interjúkból és a bemutatkozó filmedből is az derült ki, hogy példát szeretnél mutatni másoknak. Szerinted jó úton vagy efelé?
Természetesen! Egy ilyen szépségversenyen negyedik helyezést elérni, közönségdíjasként, úgy hogy fogyatékkal élő ember vagyok – ennél jobban nem mutathatnék példát a sorstársaimnak. Ezzel az eredménnyel most felhívtam a figyelmet arra, hogy igenis vannak ilyen emberek, és ugyanolyan értékesek, mint bárki más.
Szerinted a szépségen kívül mivel lehet erre ma felhívni a figyelmet?
Nem tudom.
Érzel magadban erőt ahhoz, hogy tényleg példakép legyél?
Persze! Egy siket fotómodell, ez azért nem egy mindennapi dolog, és az sem, hogy siketként ennyi mindent elértem. Igen, példát szeretnék mutatni. Most is nagyon meglepődtem és meghatódtam azon, hogy ennyi szavazatot kaptam. Ez most rengeteg erőt és önbizalmat adott.
Honnan merítesz még?
Megoszton az örömömet a szerelmemmel, anyukámmal, a barátaimmal. Ez a legfontosabb. Most épp itt van a helyem, és nagyon szeretek bulizni – de az a legfontosabb, hogy a szerelmem itt van velem, és semmi más. Szerelme, Lobó–Szalóky Lázár, a Dirty Slippers gyulai zenekar énekese, néhány hónap ismeretség után a közelmúltban kérte meg a kezét. A siket modell, aki siketen született, hatéves korában egy ötórás műtét során kapott egy implantátumot, amelynek segítségével hallani kezdett. "Emlékszem, az egyik legnagyobb csoda számomra az volt, amikor egy szökőkút előtt állva rájöttem, hogy jé, a víznek is van hangja" – mesélte akkor. Siketsége ma már nem gátolja meg abban, hogy elérje céljait: hallókészüléke segít neki, de ha egy divatbemutatón feltűzött hajjal lép a kifutóra, nem veheti fel (hiszen látszana), ilyenkor a ritmusra hagyatkozik, amelyet a nyakán, szívén, gyomrán és a lábán érez.